وبلاگ آموزشی

روش درمان مشکلات ایجاد شده در دست و مچ دست

آیا دستان شما دردناک هستند؟ آیا احساس بی‌حسی و سوزن سوزن در دستان خود می‌کنید؟

 آیا انجام کار با دست‌هایتان همراه با درد یا سختی است؟

 محصولات ما می‌توانند در حل این مشکلات به شما کمک کنند.

سلامت و کارکرد طبیعی دست‌ها نعمتی بس ارزشمند است که در بیشتر موارد به آن اهمیت کافی نمی‌دهیم. هرکسی که از درد دست یا مچ دست رنج برده است می‌تواند به شما بگوید که چقدر این مشکلات می‌تواند بر کیفیت زندگی روزمره شما تأثیر بگذارد.

بدن یک انسان بالغ دارای ۲۰۷ تا ۲۱۳ عدد استخوان است  که ۲۵ درصد آن‌ها فقط در دست‌های ما قرار دارند.  علاوه بر این تقریباً برای هر کار ساده‌ای مجموع این استخوان‌ها مورد نیاز هستند و  هر نوع ناراحتی یا دردی در دست‌ها، کارهای روزمره را برای ما سخت و مشکل می‌کند .

برخی از مشکلات در دست‌ها مانند تنگی تونل کارپال ممکن است با نشانه‌هایی مانند درد، بی‌حسی و گزگز، از خواب بیدار شدن در نیمه شب با احساس خواب رفتگی دست‌ها خود را نشان بدهند.

عوامل خطر

کارگران و کارکنانی که کار خود را با دست انجام می‌دهند و  یا هر کسی که با دست‌هایش کارهای تکراری انجام می‌دهد ممکن است دچار آسیب و مشکلاتی در مچ و دست شود. برخی از ورزش‌ها شما را در برابر آسیب‌دیدگی دست و مچ دست آسیب‌پذیر می‌کنند. علاوه بر این آرتروز، دیابت، چاقی و نقرس نیز از عوامل موثر در ایجاد درد دست و مچ دست هستند.

جلوگیری

تصادفات اتفاق می‌افتند و سایر عوامل خطر از کنترل شما خارج هستند؛ با این حال، تغییرات کوچک در نحوه کار و یا مواجه با این خطرات می‌تواند تفاوت زیادی در نتیجه آن‌ها ایجاد کند. به‌عنوان مثال‌، تقویت استخوان‌ها و ماهیچه‌ها، پوشیدن لباس محافظ در هنگام ورزش و یا کار و بهبود ارگونومی ممکن است از آسیب‌دیدگی دست و مچ دست جلوگیری کند.

درمان

دو رویکرد درمانی در مواجه با مشکلات در ناحیه دست و یا مچ دست وجود دارد که پزشک بر اساس نوع و شدت آسیب یا مشکل از آن‌ها استفاده می‌کند.

الف- گزینه‌های غیر جراحی / پیشگیری که شامل موارد زیر است:

  • داروهای ضدالتهاب یا کورتیکواستروئیدها
  • آتل یا گچ
  • فیزیوتراپی
  • استراحت و کمپرس سرد

ب- انجام عمل جراحی که شامل موارد زیر است :

  • وارد کردن دوربین کوچکی در ناحیه آسیب‌دیده برای شناسایی و ترمیم مشکلات (آرتروسکوپی مچ دست)
  • جراحی برای رفع شکستگی دست و مچ دست و قراردادن و ثابت کردن استخوان‌ها در موقعیت صحیح و اولیه خود.
  • جراحی برای آزاد کردن تاندون‌ها و برداشتن کیست‌های سینویال

توانبخشی

بعد از جراحی، فیزیوتراپی می‌تواند نقشی اساسی در بهبودی طولانی مدت شما داشته باشد. نحوه درمان و طول زمان لازم برای بهبودی مشکلات ایجاد شده در دست‌ها، به نوع آسیب یا بیماری ایجاد شده و مدت زمانی است که شما درگیر آن شده‌اید، بستگی دارد. اگر از این بیماری‌ها رنج می‌برید، ابتدا باید به پزشک مراجعه نمایید تا روش و ابزار درمانی مناسب را برای شما تجویز نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *